"> Ekonomi – ShkupiLajm.com

Category: Ekonomi

1 2 3 19 11 / 206 POSTS
COVID-19 “shkriu” 10 milionë euro të ardhura më pak, vitin e kaluar nga 44.3 mln euro u grumbulluan 33,8 milionë euro  taksa rrugore

COVID-19 “shkriu” 10 milionë euro të ardhura më pak, vitin e kaluar nga 44.3 mln euro u grumbulluan 33,8 milionë euro taksa rrugore

15/01/2021
Ndërmarrja publike për rrugët shtetërore vitin e kaluar kishte të hyra në vlerë prej 33.782.331 euro nga taksa rrugore, që është mbi 10,5 milionë euro...
Afati për shfrytëzimin e mbështetjes financiare prej 6.000 denarëve shtyhet deri më 31 mars

Afati për shfrytëzimin e mbështetjes financiare prej 6.000 denarëve shtyhet deri më 31 mars

12/01/2021
Deri më 31 mars është shtyrë afati për shfrytëzimin e mbështetjes financiare prej 6.000 denarëve për qytetarët. Vendimi u miratua sot në seancën e 38-...
Përgatitje për paketën e pestë të masave për ndihmë nga Qeveria

Përgatitje për paketën e pestë të masave për ndihmë nga Qeveria

11/01/2021
Biznesmenë, profesorë, ekspertë – nga java e ardhshme me zyrtarë qeveritarë do të fillojnë përgaditjen e paketes se 5 të masave anti-krizë për të ndih...
Për të jetuar nevojiten 533 euro! “Së pari faturat, e pastaj sa mbetet kaq” (VIDEO)

Për të jetuar nevojiten 533 euro! “Së pari faturat, e pastaj sa mbetet kaq” (VIDEO)

09/01/2021
Shpenzimet për jetë në vitin 2020 ishin për 2.6% më të larta në krahasim me vitin 2019. “Është e tmerrshme kjo që po ndodh…” Çmimet? “Më shtrenj...
NË VITIN 2020 JANË PAGUAR MBI 10 MILIONË EURO NDIHMË SHTETËRORË PËR INVESTIMET E HUAJA

NË VITIN 2020 JANË PAGUAR MBI 10 MILIONË EURO NDIHMË SHTETËRORË PËR INVESTIMET E HUAJA

09/01/2021
Drejtoria për Zona të Zhvillimit Teknologjik – ZZHTI në vitin 2020 ka paguar mbi 10.6 milionë euro 29 kompanive për realizimin e investimeve të tyre n...
Maqedonia e Veriut sivjet regjistroi deficit tregtar mbi 1.5 miliardë euro

Maqedonia e Veriut sivjet regjistroi deficit tregtar mbi 1.5 miliardë euro

08/01/2021
“Vlera e përgjithshme e eksportit të mallrave në Republikën e Maqedonisë së Veriut, në periudhën janar – nëntor 2020, është 322 706 639 mijë denarë, m...
Në fabrikën e kanabisit:  Si kultivohet “bari” në kompanitë e vendit

Në fabrikën e kanabisit: Si kultivohet “bari” në kompanitë e vendit

07/01/2021
https://youtu.be/WVDjWVNqkCk Dritë artificiale dhe temperaturë konstante. Kujdes të veçantë për secilën vazo të kanabisit, që të ketë frutë sa m...
Fillon ndërtimi i qendrës më të madhe tregtare në rajon, e cila do të sjellë 20 marka të reja botërore (VIDEO)

Fillon ndërtimi i qendrës më të madhe tregtare në rajon, e cila do të sjellë 20 marka të reja botërore (VIDEO)

06/01/2021
https://youtu.be/Rj3V5sqKBQA Në Shkup u nënshkrua sot marrëveshja për huanë më të madhe sindikale në vend në vlerë prej 72 milion euro, e cila përf...
Fillon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe mbrojtjes civile në Maqedoni

Fillon pagesa e të drejtave nga mbrojtja sociale, e fëmijëve dhe mbrojtjes civile në Maqedoni

04/01/2021
Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS) informon se nga nesër (5 janar) fillon pagesa e të drejtave në para nga mbrojtja sociale, mbrojtja e fë...
Maqedonia me pagën mesatare më të ulët në rajon

Maqedonia me pagën mesatare më të ulët në rajon

03/01/2021
Megjithëse epidemia e coronavirusit ka ndikuar në rënien e vëllimit të aktiviteteve të biznesit në shumë sektorë në rajon, niveli i pagave mesatare në...
Vitit të Ri: përkrahje e re financiare

Vitit të Ri: përkrahje e re financiare

02/01/2021
Pritet që pakoja e pestë e masave, përmbajtja e tyre si dhe koha kur ajo do të shpërndahet, të bëhen më të qarta pas konsultimeve me sindikatat, odat ...
1 2 3 19 11 / 206 POSTS