"> Ekonomisti zviceran: Rebelëve të Covid-19 t’u mohohen shtretërit spitalorë – ShkupiLajm.com
Ekonomisti zviceran: Rebelëve të Covid-19 t’u mohohen shtretërit spitalorë

Ekonomisti zviceran: Rebelëve të Covid-19 t’u mohohen shtretërit spitalorë

Shpërndaje

“Rebelët e koronës” duhet të trajtohen më ashpër, për shembull, gjobë të majme për mosmbajtje të maskës, thotë Willy Oggier, një ekonomist zviceran i shëndetësisë.

“Unë gjithashtu propozoj që skeptikët e Covid-19 të futen në një regjistër dhe të humbasin të drejtën e tyre për një shtrat urgjence ose vend në një njësi të kujdesit intensiv në rast të mungesës”, tha Oggier në një intervistë me gazetat Tamedia të marten.

“Kushdo që akuzohet për mosrespektim të qëllimshëm të distancës shoqërore dhe rregullave të higjienës duhet të mbajë përgjegjësi për veprimet e tij”. Ai shpjegoi se nga një këndvështrim ekonomik “sa më të relaksuara masat, aq më rreptësisht ato duhet të zbatohen – përndryshe ne nuk do të jemi në gjendje të kontrollojmë shpejt normat e infeksionit”.

Oggier tha se ai kohët e fundit kishte parë në mënyrë të përsëritur njerëz në stacionin kryesor të trenit të Cyrihut t’i rezistonin kërkesave të policisë hekurudhore për të veshur një maskë. “Kjo nuk është vetëm!”, tha ai, duke bërë thirrje që policia hekurudhore dhe shërbimet private të sigurisë të jenë në gjendje të lëshojnë gjoba. Kur iu sugjerua Oggier që ndalimi i trajtimit në spital për sjellje të keqe tingëllonte më shumë si Kina sesa Zvicra, ai tha se ai po fliste vetëm për ngushtimet.

“Kur spitalet arrijnë kufijtë e tyre, mjekët nuk mund të shmangin vendimin se kush merr shtratin e fundit. Unë mendoj se është më e drejtë që një rebel i vetëshpallur i Covid-19 të humbasë sesa gishti të drejtohet thjesht te pacienti më i vjetër në dhomë”

COMMENTS