"> Fundjavë pa TVSH – dhimbje koke e panevojshme?! – ShkupiLajm.com
Fundjavë pa TVSH – dhimbje koke e panevojshme?!

Fundjavë pa TVSH – dhimbje koke e panevojshme?!

Shpërndaje

Dhimbje koke e panevojshme. Kështu komenton epidemiologu Dragan Danilovski fundjavën e ardhshme pa TVSH. Ai thotë se protokollet janë të mira për një fillim, por ato gjithashtu duhet të respektohen, për të cilat ai nuk është optimist, përcjell FLAKA.

Një shembull i respektimit të masave, për Danilovskin janë zgjedhjet, pas të cilave nuk kishte rritje të numrit të të infektuarve, por më pas policia u kujdes për rendin dhe disiplinën, dhe këtu bëhet fjalë për pazar. Të kalosh fundjavën me rreziqe minimale sugjeron që shteti duhet të mobilizojë këtu të gjitha burimet në dispozicion.

Në “Fundjavën pa TVSH” të paralajmëruar që do të zbatohet në tri ditët e ardhshme, qytetarët do të kenë mundësi të blejnë produkte vendore, si dhe kompjutera dhe pajisje IT deri në maksimum 30,000 denarë. Masa është në dispozicion vetëm për qytetarët që skanojnë faturat fiskale, të cilat janë rreth 350 mijë qytetarë. Projeksioni i qeverisë është që do të bëhet një xhiro prej mbi 170 milion euro, para që do të jenë një injeksion për ekonominë, nga të cilat rreth 17 milion euro do t’u kthehen qytetarëve.

Projektligji që do të zbatojë masën “Fundjava pa TVSH”, u votua nga deputetët. 71 deputetë votuan për, dhe 9 abstenuan. Nuk kishte asnjë kundërshtim. Deputetët e opozitës të pranishëm, megjithëse kishin vërejtje të shumta dhe kërkuan, në vend të një, katër fundjavave pa TVSH në muajt në vijim. FLAKA

COMMENTS