"> Ish-ministri francez dënohet me burg për përdhunim dhe abuzim seksual të anëtarit të stafit – ShkupiLajm.com
Ish-ministri francez dënohet me burg për përdhunim dhe abuzim seksual të anëtarit të stafit

Ish-ministri francez dënohet me burg për përdhunim dhe abuzim seksual të anëtarit të stafit

Shpërndaje

Një ish-ministër i qeverisë franceze është dënuar me burg pasi një gjykatë apeli e dënoi atë për përdhunimin dhe abuzimin seksual të një anëtari të stafit në bashkinë e qytetit ku ai është kryebashkiak, raporton TheGuardian.

Dy ish-punonjës komunalë kishin akuzuar Georges Tron, i cili pretendonte të ishte një refleksolog ekspert, se i bëri ata të nënshtroheshin masazheve të këmbëve që u kthyen në sulme seksuale në 2007 dhe 2010.

Tron u pastrua nga akuzat në 2018 pasi një gjykatë vendosi se nuk kishte prova që gratë ishin detyruar të kryenin veprime seksuale, por në një gjykim apeli këtë javë juria mbështeti akuzat nga një prej paditësve.

Gjykata vendosi që “serioziteti i akuzave”, “mohimet e vazhdueshme” të Tronit dhe “presioni i ushtruar mbi dëshmitarët dhe viktimat” justifikuan një dënim me burg.

© SYRI.net

COMMENTS