"> KOSOVË: Deri kur mund të përsëritet votimi nëse nuk bëhen 80 vota në kuti? – ShkupiLajm.com
KOSOVË: Deri kur mund të përsëritet votimi nëse nuk bëhen 80 vota në kuti?

KOSOVË: Deri kur mund të përsëritet votimi nëse nuk bëhen 80 vota në kuti?

Shpërndaje

Kuvendi i Kosovës është mbledhur dhe po voton për zgjedhjen e presidentit. Në votimin e parë nuk u arrit të bëhen 80 vota në kuti, që do të jepte mundësinë të zgjidhej presidenti, nëse të 80 votuesit do të ishin pro.

Ndërsa, po të merrnin pjesë në votim 80 deputetë, dhe nuk do të ishin të gjithë pro, atëherë do të shkohej me raundin e dytë të votimit.

Por, çfarë ndodhë, nëse nuk arrihet kuorumi i nevojshëm prej 80 votave në kuti?

COMMENTS