"> DY E TRETA E AMVISËRIVE NË MAQEDONI NGROHJEN E KANË ME DRUNJ – ShkupiLajm.com
DY E TRETA E AMVISËRIVE NË MAQEDONI NGROHJEN E KANË ME DRUNJ

DY E TRETA E AMVISËRIVE NË MAQEDONI NGROHJEN E KANË ME DRUNJ

Shpërndaje

Sipas të dhënave thuhet se 62 për qind e amvisërive ngrohjen e kanë me dru dhe përdorin drunj për nxehje.

Rreth 29 për qind përdorin energjinë elektrike, dhe vetëm tetë për qind përdorin nxehje qendrore.

Ngrohja me dru, sipas ekspertëve, është ekonomikisht më profitabile, ndërsa ekologjikisht më e mira është nxehja me energji elektrike.

Mesatarisht një familje në Maqedoni përdor prej tre deri 10 metra drunj për nxehje

COMMENTS