"> Nuredini: Për më pak ndotje duhet të ndryshojmë sistemin e ngrohjes – ShkupiLajm.com
Nuredini: Për më pak ndotje duhet të ndryshojmë sistemin e ngrohjes

Nuredini: Për më pak ndotje duhet të ndryshojmë sistemin e ngrohjes

Shpërndaje

“Për fat të keq, ne ende nuk kemi arritur 50 përqind më pak ndotje, sepse duhet të ndryshojmë shumë në sistemin e ngrohjes në vendin tonë,” tha Ministri i Mjedisit Naser Nuredini në një intervistë për Radion Evropa e Lirë.

– Ne duhet të bëjmë shumë kontrolle dhe inspektime në industri. Një nga gjërat kryesore që mësuam në të vërtetë, për fat të keq, për shkak të situatës Covid-19, kur kishim shtetrrethim, në të vërtetë zbuluam se trafiku dhe transporti patjetër që kontribuojnë ndjeshëm në ndotjen. “Eshtë ulur ndjeshëm gjatë orarit të ndalimit”, tha Nuredini.

Ai thotë se nuk mund të parashikojë saktësisht kur plani do të përmbushet sepse masat duhet të merren nga disa institucione.

– Ne i kërkuam Qeverisë dhe Ministrit të Drejtësisë të ndryshojnë Ligjin për Kundërvajtjet dhe të përjashtojnë ndëshkimet për ndotjen e mjedisit. Në fakt i kaloi Qeverisë kohët e fundit, më saktësisht këtë javë, tani do të shkojë në Parlament dhe besoj se të gjithë në Parlament do të mbështesin ligjin, sepse kushdo që e ndot atë duhet të ndëshkohet dhe ka disa korniza në të cilat industria mund të punon – tha Nuredini.

COMMENTS