"> Ulet shitblerja e prodhimeve bujqësore – ShkupiLajm.com
Ulet shitblerja e prodhimeve bujqësore

Ulet shitblerja e prodhimeve bujqësore

Shpërndaje

Gjithsej 6.118.213,000 denarë është shitblerja e prodhimeve bujqësore në tremujorin e katërt të vitit 2020, që është rënie prej 22,4 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2019.

Sipas Entit Statistikor Shtetëror, te blerja e prodhimeve bujqësore nga prodhuesit individual u zvogëlua me 26,8 për qind, ndërsa shitja e prodhimeve bujqësore nga prodhimi vetanak u zvogëlua me 9,9 për qind. Zvogëlimi u regjistrua në të gjitha prodhimet, përveç te frutat dhe blegtoria. (Zhurnal.mk)

COMMENTS